Revalidatiekliniek Medifit, Spanje

MedicoHelp werkt o.a. samen met Revalidatiekliniek Medifit. Deze kliniek staat onder Nederlandse leiding (er wordt Nederlands gesproken) en ligt aan de oostkust van Spanje in de buurt van Alicante.
De kliniek beschikt over verschillende revalidatiezalen met geavanceerde apparatuur en werkt met ervaren artsen (o.a. cardioloog, longarts, revalidatiearts), specialisten (psycholoog, psychotherapeut) en diverse therapeuten (fysiotherapeut, ergotherapeut, bewegingsagoog, verpleegkundige).

Revalidatie voor COVID-19 patiënten met PICS

De revalidatiekliniek heeft in samenwerking met andere Europese revalidatie- en longcentra een behandelprotocol opgesteld speciaal voor de revalidatie van COVID-19 patiënten met PICS-syndroom (fysieke, cognitieve en psychische klachten na IC opname) . Ook worden patiënten met restklachten behandeld, die niet op de IC hebben gelegen.
De revalidatie duurt 4 tot 8 weken en kent een multidisciplinair klinisch programma. Voor aanvang van de revalidatie vindt uitgebreid medisch onderzoek plaats, waarin de lichamelijk belastbaarheid en emotioneel functioneren worden bepaald. Aan de hand hiervan worden de persoonlijke behandeldoelen geformuleerd.

De behandeling

Bij revalidatie van COVID-19 is de behandeling gericht op het verbeteren van spierkracht en het fysiek functioneren. Dit wordt gecombineerd met aandacht voor het verbeteren van cardiopulmonair functioneren (hart-long) en het ondersteunen van de ademhaling. Daarnaast komen de volgende aspecten aan bod: vertrouwen in herstel, verminderen van angst, cognitief functioneren en verkleinen van de kans op complicaties.

Waarom klinische revalidatie in Spanje

Waarom zou u kiezen voor klinische revalidatie in Spanje?

De eerste revalidatiefase wordt in principe direct in Nederland opgestart, meestal vanuit huis. Indien de patiënt na IC opname nog niet naar huis kan volgt klinische begeleiding in een Nederlandse revalidatiekliniek. Na deze periode van herstel wordt vervolgens via de “IC-nazorg” gescreend of verdere (poli)klinische revalidatie noodzakelijk is. In deze zogenaamde “tweede revalidatie fase”, worden meervoudig complexe problemen begeleidt binnen een multidisciplinair revalidatieteam. Indien u op korte termijn met uw revalidatie wilt beginnen kan de Nederlandse patiënt ook kiezen voor revalidatie bij Medifit.

Het behandeltraject bij Medifit is gelijkwaardig aan het programma dat in Nederlandse revalidatiecentra wordt gehanteerd. In deze kliniek wordt in groepsverband gerevalideerd, maar er wordt ook door een klein hecht team van specialisten en therapeuten veel 1 op 1 aandacht aan u gegeven.

Mede door het verblijf in een andere aangename omgeving, er “even tussenuit te zijn” en “de zon op te zoeken”, kan het voor veel patiënten de juiste stimulans zijn om gemotiveerd te werken aan een zo optimaal mogelijk herstel en zelfstandig functioneren in de maatschappij. Daarnaast kan de aanwezige zuivere lucht in deze kuststreek, positief van invloed zijn op herstel van uw longcapaciteit.

Verwijzing revalidatiearts

Om in aanmerking te komen voor een revalidatietraject is een verwijzing van een revalidatiearts noodzakelijk. Wij kunnen zorgdragen voor een afspraak bij een revalidatiekliniek in Nederland, zodat zij kunnen bepalen of een revalidatiebehandeling bij Medifit tot de mogelijkheden behoort.

Verblijf

Indien de patiënt een klinisch programma volgt, staat er gedurende het gehele revalidatietraject een 2 persoonskamer of aangepast zorgappartement op basis van volpension ter beschikking. Tegen een geringe vergoeding kan de partner of begeleider mee met de patiënt.

Meer weten?

Download onze speciaal op Covid-19 gerichte leaflet hier.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een revalidatietraject bij Medifit neem dan contact met ons op; het team van MedicoHelp staat voor u klaar.

Neem contact op