Zorgverzekeraars maken ieder jaar afspraken met ziekenhuizen. Hierbij staat vooral de vraag centraal welke zorg en in welke mate zij deze zorg volgend jaar gaan afnemen. Naast de totaal budgetten gaat het bij de inkoop van zorg ook over de kwaliteit van zorg, het aantal behandelingen en over de tarieven. Deze afspraken kunnen invloed hebben op jouw zorgaanbod, want heeft jouw verzekeraar wel afspraken met ziekenhuizen bij jou in de buurt? Zijn er, door de gemaakte afspraken, wachttijden waar jij als patiënt rekening mee moet houden en wat wordt er rechtstreeks vergoed vanuit jouw pakket? 

Lees verder in dit artikel: Waar kunt u extra op letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering?

Mocht u nu al weten dat u binnenkort of volgend jaar een medische behandeling moet ondergaan, dan kunt u zich nu al voorbereiden door goed te kijken naar het vergoedingenpakket van uw zorgverzekeraar.

Kostenovername bij zorg in Duitsland

Indien u ervoor kiest om voor uw second opinion of medische behandeling naar een Duitse specialist te gaan, neem dan contact met ons op. Wij hebben ervaring met de aanvraag van kostenovername die gepaard gaan met medische behandelingen in het buitenland en begeleiden u in het gehele traject.

Share This