Medicohelp

Hoe werkt kostenovername door de zorgverzekeraar?

Medicohelp

Hoe werkt kostenovername door de zorgverzekeraar?

Een paar voorbeelden van kostenovername:

Mevrouw Bakker is verzekerd in Nederland. Zij heeft toestemming voor haar operatie in Duitsland. De kosten van deze behandeling en ziekenhuisopname zijn 4.000 euro. Voor dezelfde behandeling in Nederland zou zij 5.000 euro vergoed krijgen. De polis die zij bij haar zorgverzekering heeft, vergoedt alle kosten. Dit betekent dat mevrouw Bakker niets zelf hoeft bij te betalen.

Meneer De Vries heeft, voor dezelfde behandeling en ziekenhuisopname, een polis bij zijn zorgverzekeraar afgesloten die 80% vergoed van het in Nederland geldende tarief. Dit betekent dat de zorgverzekeraar 4.200 euro vergoedt. Meneer De Vries hoeft dus zelf niets bij te betalen.

Ook mevrouw Jansen ondergaat dezelfde behandeling en ziekenhuisopname. Zij heeft bij haar zorgverzekeraar een polis afgesloten, die 70% vergoedt van het in Nederland geldende tarief. Dit betekent dat de zorgverzekeraar 3800 euro vergoedt. Mevrouw Bakker moet zelf 200 euro bijbetalen.

Wachtkamer ziekenhuis

Overzicht van specialismen en aandoeningen

Hieronder ziet u een overzicht met een aantal gangbare specialismen en aandoeningen. We realiseren ons dat deze lijst verre van volledig is. Mocht de aandoening niet in deze lijst staan dan kunt u  zeker ook bij ons terecht. We bespreken dan samen de mogelijkheden.

Revalidatie in het buitenland?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden (en kosten) voor een revalidatie in het buitenland, neem dan gerust contact met ons op. Wij werken samen met klinieken in Duitsland en Spanje en Curaçao waar men ruime ervaring heeft met patiënten uit Nederland.

Neem contact op