Longkanker

Longkanker is de kankersoort die in Nederland het meeste voorkomt. Helaas is longkanker moeilijk te genezen omdat deze vorm van kanker vaak pas laat wordt ontdekt. Over het algemeen denken we dat roken longkanker veroorzaakt. Het is bekend dat roken bijdraagt aan verhoogde kans op longkanker maar ook op alvleesklierkanker, borstkanker, baarmoederhalskanker en blaaskanker.  Wel is bekend dat 86% van alle longkankergevallen blijkt te komen door roken.

Behandelvormen longkanker

Volgens het Nationaal Fonds tegen Kanker bestaat het optimaal behandelen voor mensen met kanker uit tumor- en mensgerichte behandelingen. Bij het vaststellen van een tumor moet er een plan van aanpak komen dat gericht is op het verwijderen of het zo klein mogelijk houden van de tumor. De meest bekende behandelingsvormen van longkanker zijn opereren, chemotherapie, endobronchiale behandeling, chemoradiatie, bestraling en immunotherapie geneesmiddelen.

Zit de longkanker alleen in de borstkas en zijn er geen uitzaaiingen naar andere organen? Dan kunt u een behandeling krijgen die als doel genezing heeft.

 

Onderscheid in behandelingsmethoden

Bij de behandeling van kanker wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Curatieve behandeling, waarmee men hoopt op een definitieve genezing
  • Palliatieve behandeling om de ontwikkeling van de ziekte te vertragen of zelfs gedurende een zekere tijd te stoppen, maar zonder op definitieve genezing te hopen

Wilt u weten wat de mogelijkheden van behandeling zijn in het buitenland, neem dan contact met ons op.