Medicohelp

Over ons

Over ons

Wij zijn MedicoHelp. Een klein persoonlijk team dat zich heeft gespecialiseerd in het helpen van patiënten, die om diverse redenen op zoek zijn naar de juiste medische zorg in het buitenland. Door het inzetten van onze contacten kunnen patiënten op korte termijn geholpen worden met gedegen en hoogstaande behandelmethodes.

Door onze jarenlange ervaring  en samenwerking met ziekenhuizen, (privé) klinieken en medische specialisten, zijn wij uw schakel in het medische zoektraject naar mogelijkheden over de grens.

Marianne Paul Peter MedicoHelp

Ons team

Paul

Oprichter van MedicoHelp.

Door mijn jarenlange ervaring en persoonlijke samenwerking met ziekenhuizen, (privé) klinieken en medische specialisten, wil ik middels MedicoHelp praktisch een brug slaan tussen enerzijds de patiënt en anderzijds de buitenlandse gezondheidszorg”.

Marianne

Als inspirator van MedicoHelp, is Marianne verantwoordelijk voor de communicatieactiviteiten. Met haar enthousiasme zet zij zich in om MedicoHelp aan u voor te stellen.

“Ik wil graag dat patiënten die vastlopen in hun medisch traject in Nederland, ons weten te vinden, zodat wij hen kunnen helpen en begeleiden naar gedegen en hoogstaande gezondheidszorg in het buitenland”.

Peter

De man achter onze organisatie, die zorg draagt voor patiënten die vastlopen in de vergoedingssystemen van diverse zorgverzekeringen.

“Ik doorloop met u het gehele administratieve traject en bekijk wat de mogelijkheden zijn op basis van uw zorgverzekering. Mijn motivatie: “Iedereen heeft recht op de juiste zorg!”

Het Team van MedicoHelp helpt u persoonlijk met:

opsomming, schakel medicohelp

Het invullen van formulieren

Volgens Europese regelgeving kunt u in het buitenland behandeld worden voor zowel acute als geplande (operatieve) zorg. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars betalen de volledige kosten, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

opsomming, schakel medicohelp

Het inplannen van een afspraak met een medisch specialist

Wij begrijpen dat u graag snel weer op de been bent. Daarom streven wij ernaar dat u binnen 1-2 weken een afspraak krijgt bij een medisch specialist. Mocht er een operatie of behandeling gewenst zijn, dan proberen wij om dit op zo kort mogelijke termijn te laten plaatsvinden. Vaak kan dit al binnen 2-4 weken.

opsomming, schakel medicohelp

Revalidatie na behandeling

Bent u alleenwonend en/of ziet u op tegen de revalidatie thuis in Nederland? Dan kunnen wij voor u uitzoeken welke mogelijkheden er zijn voor aansluitende revalidatie in Duitsland, Spanje of een ander Europees land. Vaak worden deze kosten voor het verblijf in een revalidatiecentrum vergoed door de zorgverzekeraar.