Over ons

Wij zijn MedicoHelp. Een klein persoonlijk team die zich heeft gespecialiseerd in het helpen van patiënten, die om diverse redenen op zoek zijn naar de juiste medische zorg in het buitenland. Door het inzetten van onze contacten kunnen patiënten op korte termijn geholpen worden met gedegen en hoogstaande behandelmethodes.

De Schakel

Door onze jarenlange ervaring  en samenwerking met ziekenhuizen, (privé) klinieken en medische specialisten in voornamelijk Duitsland, zijn wij voor u dé schakel in uw medische zoektraject naar mogelijkheden over de grens.

Ons team

Paul

Oprichter van MedicoHelp.

Door mijn jarenlange ervaring en persoonlijke samenwerking met Duitse ziekenhuizen, (privé) klinieken en medische specialisten, wil ik middels MedicoHelp praktisch een brug slaan tussen enerzijds de patiënt en anderzijds de moderne innovatieve Duitse gezondheidszorg”.

Marianne

Als inspirator van MedicoHelp, is zij verantwoordelijk voor de communicatieactiviteiten. Met haar enthousiasme zet zij zich in om MedicoHelp aan u voor te stellen.

“Ik wil graag dat patiënten die vastlopen in hun medisch traject in Nederland, ons weten te vinden, zodat wij hen kunnen helpen en begeleiden naar gedegen en hoogstaande gezondheidszorg in het buitenland”.

Peter

De man achter onze organisatie, die zorg draagt voor patiënten die vastlopen in de vergoedingssystemen van diverse zorgverzekeringen.

“Ik zal voor u het gehele administratieve traject doorlopen en samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn op basis van uw zorgverzekering. Mijn motivatie is;…iedereen heeft recht op juiste zorg!”

Het Team van MedicoHelp helpt u persoonlijk met:

Het invullen van formulieren

Volgens Europese regelgeving kunt u in het buitenland behandeld worden voor zowel acute als geplande (operatieve) zorg. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars betalen de volledige kosten, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

Het inplannen van een afspraak met een medisch specialist

Wij begrijpen dat u graag snel weer op de been bent. Daarom streven wij ernaar dat u binnen 1-2 weken een afspraak krijgt bij een medisch specialist. Mocht er een operatie of behandeling gewenst zijn, dan proberen wij om dit op zo kort mogelijke termijn te laten plaatsvinden. Vaak kan dit al binnen 2-4 weken.

Revalidatie na uw behandeling

Bent u alleenwonend en/of ziet u op tegen de revalidatie periode eenmaal thuis in Nederland? Dan kunnen wij voor u nagaan welke mogelijkheden er zijn voor aansluitende revalidatie in Duitsland. Vaak worden deze kosten voor het verblijf in een revalidatiecentrum vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer informatie

Kortom, MedicoHelp zet haar persoonlijke contact met diverse gekwalificeerde ziekenhuizen en specialisten voor u in! Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder

WerkwijzeContact