Zorgverzekering

Wordt medische hulp in het buitenland vergoed door mijn verzekeraar?

Vraagt u zich af: ‘Wordt medische hulp in het buitenland vergoed door mijn verzekeraar?’ Volgens Europese regelgeving kunt u in het buitenland behandeld worden voor zowel acute als geplande (operatieve) zorg. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars betalen de volledige kosten, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

De meeste behandelingen worden gedekt vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Is het voor u onduidelijk of de kosten voor uw medische behandeling in Duitsland worden gedekt, dan kijken wij of dit het geval is. Wij hebben hiervoor de volgende gegevens nodig:

 

  • Verwijzing of indicatiestelling van uw huisarts of medisch specialist
  • Naam van uw zorgverzekeraar, uw polisnummer en het zorgpakket dat u heeft afgesloten

Gecontracteerde zorg

Diverse ziekenhuizen in Duitsland hebben afspraken gemaakt met een aantal zorgverzekeraars in Nederland. Indien dit het geval is kunnen wij u snel helpen en een afspraak in het gewenste ziekenhuis maken. Bij behandeling worden de kosten rechtstreeks door uw zorgverzekeraar aan het ziekenhuis betaald.

Niet-gecontracteerde zorg

Indien er geen contract / overeenkomst is tussen het buitenlandse ziekenhuis en uw zorgverzekeraar dan moet er toestemming voor behandeling en kostenovername bij uw zorgverzekeraar aangevraagd worden. Meestal wordt het zogenaamde S2 / E 112 formulier hiervoor gebruikt. Afhankelijk van uw polis wordt de behandeling in zijn geheel of voor het grootste gedeelte vergoed.

Aanvraag kostenovername zorgverzekeraar

Wanneer er geen contract is tussen uw zorgverzekeraar en het ziekenhuis dan helpen wij u met de aanvraag tot kostenovername bij uw zorgverzekeraar.
Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Contact