Werkwijze

Werkwijze

Herkent u de angst voor het onbekende…, ziet u op tegen de administratieve rompslomp…,of ervaart u een taalbarrière? Ontdek dan nu onze werkwijze. MedicoHelp staat voor u klaar en heeft de kennis in huis om u te helpen voorafgaand aan en tijdens het medisch traject in Duitsland.

Tevens voor uw aanvraag van een intensief revalidatietraject in een Spaanse revalidatiekliniek (b.v. COPD, MS, Chronisch pijn, herstel na CVA) zijn wij uw aanspreekpunt in Nederland.

Stappenplan

Wij leggen graag onze werkwijze aan u uit. In ons stappenplan ontdekt u hoe wij u persoonlijk begeleiden en bijstaan, vanaf de start tot aan het einde van uw medische zorg traject in Duitsland:

Stappenplan

Contact

Nadat u het contactformulier heeft ingevuld en naar ons heeft verzonden, nemen wij telefonisch contact met u op. Wilt u liever per mail benaderd worden dan kunt u dat aangeven op het contactformulier.

Intake

Tijdens dit eerste gesprek of e-mailcontact, maken wij een inschatting wat wij voor u kunnen betekenen.

Medische Intake Formulier

Vervolgens ontvangt u van ons een Medisch Intake Formulier, dit gebeurt door middel van een versleutelde link. Wij vragen u om dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens. Op basis van deze informatie kunnen wij bepalen welk ziekenhuis in aanmerking komt voor uw eventuele behandeling. In een persoonlijk gesprek nemen wij deze mogelijkheden met u door en worden eventuele vervolgstappen bepaald.

Verzekering

Tegelijkertijd checken wij of uw zorgverzekeraar de kosten van uw behandeling volledig vergoedt óf dat de kosten (groten)deels worden overgenomen. Indien dit laatste het geval is, dan helpen wij u met het invullen van de benodigde formulieren, zodat u inzicht krijgt over de hoogte van vergoeding door uw verzekeraar.

Behandelplan

Na uw polibezoek nemen wij contact met u en het ziekenhuis op. Indien uw zorgverzekeraar een contract heeft met dit ziekenhuis dan kan de behandeling direct worden gestart. Wanneer er geen contract is tussen uw zorgverzekeraar en het ziekenhuis dan helpen wij u met de aanvraag tot kostenovername bij uw zorgverzekeraar. De behandeling kan ingepland worden zodra uw zorgverzekeraar toestemming heeft gegeven.

De ondersteuning van MedicoHelp

Door onze jarenlange samenwerking en ervaring met ziekenhuizen, (privé) klinieken en medisch specialisten in Duitsland, kennen wij de weg, spreken de taal en kunnen wij u persoonlijk helpen en begeleiden in uw medisch traject. Bel 0317 619621, stuur een e-mail of vul het contactformulier in. Wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.

Contact