Revalidatie na heup/knie operatie

Patiënten die voor een heup of knie operatie naar het buitenland gaan kunnen, indien de verzekeraar hiervoor goedkeuring geeft, aansluitend revalideren. De ziekenhuizen waar wij mee samenwerken hebben voor de patiënten vanuit Nederland een speciaal programma opgezet waarbij begeleiding in de Engelse en Nederlandse taal wordt aangeboden.

Revalidatieprogramma

Onder toeziend oog van een multidisciplinair team, bestaande uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en het verplegend personeel wordt er gedurende twee tot drie weken gewerkt aan het optimaliseren van de spierkracht. De focus ligt op de algemene conditie en de loopfunctie (het looppatroon en de loopafstand). Indien ergotherapie nodig is, zal er gewerkt worden aan het vergroten van de zelfredzaamheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Het heup-knie revalidatietraject voor patiënten vanuit Nederland wordt aangeboden in de ziekenhuizen in Duitsland, Spanje en Curaçao.

Samenwerking revalidatieklinieken

De ziekenhuizen werken samen met nabij gelegen revalidatieklinieken. Na multidisciplinair overleg tussen het ziekenhuis en de kliniek, worden de patiënten overgedragen voor aansluitende revalidatie.

In Duitsland is dat het revalidatiecentrum dat naast het ziekenhuis in Krefeld is gevestigd.

In Spanje werkt Hospital Clinica Benidorm o.a. samen met revalidatiecentrum Medifit

Op Curaçao werkt het ziekenhuis Curaçao Medical Center samen met Stichting voor Gehandicapten en Revalidatiezorg (SGR- groep)

 

Knieoperatie Curaçao - MedicoHelp

Verblijf

Voor patiënten die in Duitsland revalideren staat een kamer in de revalidatiekliniek tot hun beschikking. De revalidatie patiënten in Curaçao verblijven in een aangepast appartement in de buurt van de kliniek. Tijdens revalidatie in Spanje verblijft de patiënt in het zorghotel in Denia.

Voor specifieke vragen omtrent verblijf, het revalidatieprogramma, transport en vergoeding door de zorgverzekeraar, kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij u persoonlijke situatie kunnen bekijken en zo informatie op maat kunnen geven.

medicohelp , heup knie

Meer weten?

Download onze speciaal op heup/knie gerichte leaflet hier.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een revalidatietraject bij Medifit neem dan contact met ons op; het team van MedicoHelp staat voor u klaar.
Neem contact op