MS revalidatie – MedicoHelp begeleid u in uw weg naar revalidatie

Multiple Sclerose (MS) is een chronische auto-immuunziekte, dat ontstaat door een stoornis in het afweersysteem van het lichaam, waardoor het centrale zenuwstelsel beschadigd raakt.

Wat zijn de klachten bij MS?

De klachten bij MS zijn heel divers waarbij vermoeidheid en krachtsvermindering, vooral in de benen, het meest herkenbaar is. Daarnaast hebben ms patiënten ook te maken met problemen met betrekking tot het gevoel (tintelingen, branderig of doof gevoel), gezichtsvermogen, het denken, verminderde controle over de blaas en (kleine) motoriek.

MS revalidatie

Bij MS revalidatie wordt gewerkt aan het vinden van balans tussen belasting en belastbaarheid. Iedere patiënt met MS heeft zijn of haar eigen symptomen en klachten. Daarom zal de therapie voor iedere patiënt individueel gericht zijn.

 

“Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden omtrent ms revalidatie en begeleiden u tijdens het volledige proces”

Wat kan MedicoHelp voor u betekenen bij de de behandeling van MS?

Voor MS revalidatie werkt MedicoHelp samen met Revalidatiekliniek Medifit in Spanje. Deze kliniek in de Spaanse kuststreek, heeft veel ervaring met revalidatie bij Multiple Sclerose (MS) en hier wordt gewerkt met een op maat gesneden multidisciplinair programma. Omdat de patiënt een langere periode uit de eigen omgeving gehaald wordt, is de behandelperiode heel intens. Door het gevoel “er even tussen te zijn” kan dit eveneens als extra stimulans werken in het revalidatieprogramma.

Verwijzing voor MS van revalidatiearts

Een verwijzing van een revalidatiearts voor ms revalidatie is noodzakelijk. Wij kunnen hierbij ondersteunen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een MS-revalidatietraject in Spanje, neem dan contact met ons op; wij informeren u graag over de mogelijkheden.