Ik kreeg zelfs het mobiele nummer van de chirurg voor als ik vragen had

Afgelopen februari werd Annelies George (58) na lang wachten in Duitsland geopereerd aan een stenose in haar rug.

“In een tijdsbestek van zes weken ben ik geholpen. Vanaf het moment dat ik besloot naar Duitsland te gaan voor een behandeling, tot aan de operatie. Ik had al heel lang last van een zenuw die bekneld zat in mijn rug. Een stenose heet dat. De pijn was ondraaglijk en liep van mijn bil tot aan mijn tenen. Er was een MRI gemaakt, maar mijn neuroloog vond een operatie niet noodzakelijk. Men dacht het met pijnbestrijding (injecties) te kunnen oplossen.

MedicoHelp op internet gevonden

Op internet zag ik dat een operatie me van mijn klachten kon afhelpen. Een bedrijf dat helpt bij het organiseren van buiten- landse zorg regelde voor mij een afspraak bij een neurochirurg in Duitsland. Twee weken later had ik al een eerste consult bij de neurochirurg! Een Nederlandse arts, wat fijn was. Ik spreek Duits, maar dit was wel zo makkelijk. Er werd weer een MRI gemaakt en hij zag meteen wat er aan de hand was, dat ik absoluut geopereerd moest worden en dat het haast had. Het was januari en ik kon al in februari terecht. Iets wat in Nederland onmogelijk was, daar moest ik vier maanden wachten.

Vergoeding van de operatie

Er was alleen een klein probleem: mijn verzekering vergoedde wel operaties in het buitenland, maar voor rugoperaties moest vooraf toestemming worden gegeven. En het kon wel vier weken duren voordat ik die toestemming kreeg. Zolang kon ik niet wachten. Ik wilde van die pijn af en weer kunnen lopen. Dus ik heb het bedrag zelf voorgeschoten, die mogelijkheid had ik gelukkig. Inmiddels weet ik dat ik het bedrag vergoed krijg. De operatie duurde in totaal tweeën

MedicoHelp, interview Annelieshalf uur en toen ik bijkwam uit de narcose stond de chirurg aan mijn bed. Daarna kwam hij ook elke dag even langs. Eenmaal terug in Nederland kreeg ik zelfs zijn mobiele nummer voor als er iets was of als ik vragen had. Dat krijg je hier toch nooit?”

Op pagina 40 van het magazine Margriet Extra Gezond Leven nummer 6 – 2023 staat het verhaal van Annelies. Hier deelt zij haar ervaring over haar rug stenose operatie in Duitsland.

Meer ervaringen van Patiënten die haar zijn voorgegaan kunt u hier vinden op deze pagina.