Grijze staar (cataract)

Grijze staar (cataract), is vertroebeling van de lens die het zicht langzaamaan vermindert en eventueel zelfs tot blindheid kan leiden. Deze vorm van staar hangt samen met de hoger wordende leeftijd. Cataract chirurgie kan deze symptomen verhelpen.

Hierbij wordt tijdens een operatie de vertroebelde lens vervangen door een kunstlens, waardoor het zicht weer helder wordt en u op alle afstanden scherp kunt zien.

Groene staar (Glaucoom)

Groene staar omvat een aantal verschillende oogaandoeningen die langzaam progressief leiden tot beschadiging van de oogzenuw. Als behandeling niet op tijd wordt gestart kan de groene staar blindheid veroorzaken. Om blindheid te voorkomen, dient de behandeling te worden afgestemd op persoonlijke behoeften.

Goedwerkende glaucoommedicatie in de vorm van oogdruppels helpen de intraoculaire druk te verlagen en de oogzenuw te ontlasten. Als deze niet voldoende helpen de progressie van de ziekte te voorkomen, staan er verschillende operaties ter beschikking.

Bij ingrepen aan ogen is voorzichtigheid en expertise geboden. Wilt u weten in welke oogkliniek u geholpen kunt worden, bel ons om de mogelijkheden te bespreken.