Plastische chirurgie

Plastische chirurgie houdt zich bezig met het aanpassen, herstellen of reconstrueren van het uiterlijk. Dit herstel is nodig omdat de vorm of functie van een lichaamsdeel verstoord is door een aangeboren (bijvoorbeeld hazenlip) of “verworven” (dus niet aangeboren) afwijking zoals na een ongeval, infectie of operatie. Een voorbeeld van verworven kan zijn de reconstructie van een borst, die in verband met borstkanker is geamputeerd. MedicoHelp kan u in contact brengen met de juiste specialisten, ziekenhuizen en (privé) klinieken in het buitenland.

Vaak wordt er na een ongeval gebruik gemaakt van de expertise van plastische chirurgie. Naast aandoeningen zoals brandwonden, grote littekens en aangezichtsletsels, wordt de plastisch chirurg ook vaak ingeroepen voor onderliggende structuren zoals botten, pezen en bloedvaten. Vaak wordt er dan door de plastisch chirurg alles aan gedaan om deze onderliggende structuren te herstellen en het hierna zo nauwkeurig mogelijk te hechten, zodat het litteken zo mooi mogelijk geneest en herstelt.

Vergoeding behandeling plastische chirurgie

Een behandeling bij de plastische chirurg wordt alleen vergoed als het echt medisch noodzakelijk is. Wanneer het gaat om een cosmetische ingreep waarvoor geen medische noodzaak is, worden de kosten niet vergoed.

 

De behandelingen die niet vallen onder cosmetische ingrepen worden in principe allemaal vergoed. Een borstprothese na een borstamputatie valt bijvoorbeeld niet onder een cosmetische ingreep en wordt daarom in zijn geheel vergoed.

Mocht u niet zeker weten of de kosten voor uw medische behandeling worden gedekt, of wilt u meer weten over de wachttijden in Duitsland, dan kunnen wij dit voor u nagaan en uitzoeken.