Veel operaties zijn eerder al uitgesteld door de hoge werkdruk als gevolg van Corona. In eerste instantie hebben mensen nog het geduld en het begrip. Maar als de klachten erger worden of nog erger, de situatie slechter, dan komt de onrust en willen mensen zelf invloed hebben op de eigen situatie. Wij merken dat mensen bij ons terecht komen omdat ze gaan zoeken naar mogelijkheden om elders eerder geholpen te worden. Vaak hebben ze geen idee hoe dit aan te pakken en met ons team kunnen ze overleggen en hun zorgvraag bespreken. Peter en Paul gaan dan aan de slag om te kijken waar/wat en hoe. Nu lees ik vanmorgen weer in de krant dat het nog wel een poos kan duren voordat alle operaties zijn ingepland. Pittig voor al het zorgpersoneel en de artsen die het ook liever anders zien. Voor Patiënten is ook deze berichtgeving niet positief.

140.000 uitgestelde operaties

Volgens de Telegraaf gaat het om ongeveer 140.000 uitgestelde operaties, waar circa 350.000 uren inhaalzorg voor nodig is. Wil men dit binnen twee jaar voor elkaar krijgen dan is er meer operatietijd nodig. Maar de druk op de anesthesiologen en andere zorgmedewerkers is al lang heel hoog. Daarnaast loopt de gewone zorg gewoon door. En daardoor duurt het verwerken van de achtergestelde operaties zo lang. Dit ten nadele van gezondheidsschade en hogere zorgkosten.

MedicoHelp kan in sommige gevallen uitkomst bieden. Onze dienstverlening is kosteloos en wij leveren maatwerk met persoonlijke aandacht voor iedere patiënt.

Klik hier om het artikel in de Telegraaf te lezen.