Vijf artsen van Helios Klinikum Krefeld genoemd als “Top Doctors”

Krefeld

13.07.2020

Er zijn ongeveer 400.000 artsen beroepsmatig in Duitsland actief. Het Magazine Focus-Gesundheit geeft regelmatig een overzicht uit met aanbevelingen voor specialisten die werkzaam zijn in 11 verschillende vakgebieden. Bij 7 vakgebieden zijn 5 artsen van het Helios Ziekenhuis in Krefeld benoemd als „Top Specialisten 2020“.

De lijst van aanbevelingen wordt met behulp van een onafhankelijk onderzoeksinstituut (Munich Inquire Media) samengesteld. Hiervoor worden niet alleen patiëntervaringen geraadpleegd. Hoofd- en senior artsen en specialisten geven ook informatie over welke collega’s zij hun patiënten zouden aanraden of welke collega’s het vanuit hun standpunt zeer goed doen op hun vakgebied. Alleen medische professionals die vaak positief worden genoemd, halen deze selectie. Specialistische publicaties, studies en specialisaties zijn ook opgenomen als aanbevelingscriteria.

De aanbevolen specialisten in Helios Krefeld

Het benoemen van deze experts onderstreept het hoge niveau van vakbekwaamheid in het Helios ziekenhuis Krefeld:

Antje Ballauff wordt door gespecialiseerde collega’s en ouders aanbevolen als zeer ervaren gastro-enteroloog (vert. de wetenschap die zich bezighoudt met ziekten van het maag-darmstelsel) van het Centrum voor kindergeneeskunde en adolescenten. Zij is de aangewezen Specialist voor kinderen met chronische darmaandoeningen en darmfalen.

Ook voor het vakgebied Angiologie (vert. leer van bloedvaten en de ziekte daarvan) is zij samen met Prof. Knut Kröger (ook werkzaam bij Helios Krefeld) benoemd als dé Specialist voor vaatziekten.

Dr. Christoph Wullstein, wordt door collega artsen en patiënten gewaardeerd in het bijzonder voor zijn minimaal invasieve en open buikchirurgie, evenals galblaas- en galwegchirurgie.

Prof. Michael Friedrich is hoofdarts van de vrouwenkliniek voor de behandeling van borstkanker en gynaecologische tumoren en wordt als een van de beste medische professionals in Duitsland geïdentificeerd.

Beide gecertificeerde medische centra behoren tot het Helios Oncologisch Centrum (HOZ) van het ziekenhuis

Hetzelfde geldt voor het DKG-gecertificeerde huidkankercentrum – een gebied onder leiding van prof. Chalid Assaf, hoofdarts van de kliniek voor dermatologie. Volgens de resultaten van de uitgebreide enquête wordt door gespecialiseerde collega’s de behandeling van huidkanker hier als bovengemiddeld gewaardeerd.

“We zijn erg blij met deze prijzen, omdat ze niet alleen de hoge reputatie van onze experts uitdrukken, maar ook een waardering voor de algehele teamprestaties die de hoge medische kwaliteit in huis mogelijk maken”, legt Prof Thomas Haarmeier uit, medisch directeur van de Helios-kliniek in Krefeld. Helios Klinikum Krefeld staat ook meerdere keren vermeld in de lijst ‘Top Clinics 2020’, die in het najaar van 2019 werd gepubliceerd: als een ‘TOP National Hospital’ en vanwege zijn medische specialiteiten in vaat- en wervelkolomchirurgie, huid- en borstkanker en voor de zorg voor risico geboorten en beroerte behandeling.

Bron: website Helios Kliniek Krefeld, Duitsland