De heer Wagenaars uit Brabant heeft een operatie ondergaan voor kanaalstenose en hernia in de Helios Kliniek in Duitsland. Gedurende de dagen dat hij in het ziekenhuis verbleef hebben wij regelmatig contact met hem onderhouden via de mail en deelde hij zijn ervaring. Dat was heel prettig waardoor ook wij op de hoogte werden gehouden van zijn persoonlijke beleving in het ziekenhuis in Duitsland.

Hieronder een kort verslag van ons contact:

Na de operatie kregen we bericht van de heer Wagenaars zelf dat de operatie aan zijn rug goed is gegaan. Van de neurochirurg Dr. Hageman, heeft hij de dag na de operatie vernomen dat er veel bot is weggehaald. De arts had hem uitgelegd dat de klachten werden veroorzaakt door een zeer ernstige vernauwing en de zenuwen helemaal klem zaten, wat de enorme pijn veroorzaakte. Hij legde uit dat de operatie via een sneetje van 2-3 cm is uitgevoerd, genezing zal 4 tot 6 weken duren. Maar de arts verzekerde dat daarna vliegen ook weer mogelijk was (de heer Wagenaars moet veel voor zijn werk reizen).

Verzorging Helios Kliniek

Verder deelde hij met ons dat de verzorging sober maar goed en functioneel is, evenals het eten dat geserveerd wordt. Waar hij vooral heel lovend over was betreft de service en de betrokkenheid van het verplegend personeel. Hij voelde zich in goede handen.

Na onze vraag hoe het met hem ging na de eerste nacht en of hij nog pijn ervaarde van de kanaalstenose en de hernia, antwoorde hij dat de pijn echt helemaal weg was. Hij schreef ons letterlijk: “Onvoorstelbaar, helemaal weg”. Wel had hij nog last van wondpijn en kreeg hiervoor medicatie. Ook werd gestart met fysiotherapie en kreeg hij oefeningen met de instructie om hiermee thuis verder te gaan.

Verder sluit hij af met de woorden dat hij hoopt het niet nogmaals mee te moeten maken, maar als dat wel zo is, hij zeker weer zou kiezen voor dit ziekenhuis en de begeleiding via MedicoHelp.

De heer Wagenaars uit Brabant