De vakkundigheid van de neurochirurgische kliniek van de Helios-kliniek Krefeld voor de behandeling van tumoren van het zenuwstelsel, is dit jaar voor het eerst zwart-wit bevestigd door de Duitse Kankervereniging (DKG): als een van de weinige niet-universitaire klinieken in NRW is de Krefeld-kliniek gecertificeerd als neuro-oncologisch centrum.

De succesvolle behandeling van tumoren in de hersenen, het ruggenmerg, de hypofyse en de craniale en ruggenmergzenuwen met behulp van verschillende chirurgische technieken, is een van de essentiële vereisten voor certificering door de DKG. Daarnaast worden kwaliteitscriteria zoals algemene patiëntenzorg en kwaliteit van de resultaten, evenals patiëntendossiers en voorlichtingsmateriaal, tijdens het uitgebreide reviewproces door externe experts geanalyseerd.

Voor de hoofdarts prof. Dr. Michael Stoffel en zijn team bij de kliniek voor neurochirurgie en wervelkolomchirurgie van de Helios-kliniek in Krefeld, maken bovenstaande criteria deel uit van de dagelijkse routine op deze afdeling.

Certificering

“Een belangrijke pijler in het certificeringsproces is ook de interdisciplinaire samenwerking die in ons huis al jaren consequent wordt toegepast via het Helios Oncologisch Centrum (HOZ)”, legt prof. Stoffel uit. Regelmatig vinden zogenaamde tumorconferenties en kwaliteitsbijeenkomsten plaats, waarin therapieën individueel en interdisciplinair in expertgroepen worden besproken. Patiënten profiteren van de bijzondere expertise van een maximale zorgverlener: “We werken nauw samen met neurologie, neuroradiologie, bestralingstherapie en chirurgie en oncologie. Nauwe zorg, open communicatie met patiënten en een holistisch therapieconcept zijn voor ons bijzonder belangrijk ”, benadrukt de ervaren neurochirurg. Zorg door psycho-oncologen en neuropsychologen is ook een voorwaarde voor certificering. Bovendien moet het verplegende en medische team rond Prof. Stoffel regelmatig worden bijgeschoold.

Juist omdat de neurochirurgische kliniek al jarenlang deel uitmaakt van het kinderoncologiecentrum en daardoor speciale oncologische expertise heeft op het gebied van hersentumoren bij kinderen, is het team nu des te blijer met de eerste certificering: “ Het certificaat is een belangrijke bevestiging van ons dagelijks werk en verzekert dat onze patiënten een behandeling krijgen volgens de laatste stand van de wetenschap op hoog kwaliteitsniveau ”, zegt prof. Stoffel tevreden.


certificering Helios Krefeld
MedicoHelp feliciteert het gehele team van het neuro oncologisch centrum Krefeld met deze mooie certificering.  

 

Bronvermelding; Helios Klinikum Krefeld