U ervaart veel pijn in de onderrug en wilt uw hernia snel laten behandelen?

Dan kunt u via MedicoHelp voor een hernia operatie naar Duitsland.

Pijn in de onderrug, en u bent al onder behandeling maar u komt niet verder? U staat nog op de wachtlijst, of de pijnblokkades bieden geen goed resultaat? MedicoHelp kan u helpen door op korte termijn een poliafspraak bij een neurochirurg net over de grens in Duitsland in te plannen, waarna u vrijwel direct geholpen kunt worden. Indien blijkt dat een hernia operatie geïndiceerd is dan kan de hernia operatie in Duitsland meestal al binnen 2 weken plaatsvinden na uw poli bezoek.

Wat is dan precies een hernia?

En is een hernia operatie noodzakelijk om
van de klachten af te komen?

Wat is dan precies een hernia? Een hernia, ook bekend onder de naam hernia nuclei pulposi of HNP, betreft een uitstulping van de tussenwervelschijf. De tussenwervelschijf bevindt zich tussen twee wervels in en bestaat uit een elastische kern (zachte gel). Deze wordt omgeven door een vezelige ring. Indien deze kern gaat uitpuilen, kan deze tegen een zenuwbaan drukken waardoor prikkeling of irritatie ontstaat. (Ernstige) pijn kan ontstaan wanneer deze uitstulping ervoor zorgt dat een zenuw bekneld raakt, mogelijk zelfs met uitval van de zenuw wat resulteert in een “doof” gevoel en/of krachtsvermindering in de arm (nekhernia) of het been (rughernia). De meeste hernia’s treden op tussen de 3e, 4e en 5e lendenwervel of tussen de 5e lendenwervel en het heiligbeen. In slechts 10-15% van het aantal hernia’s betreft het een nekhernia. Dit komt dus veel minder voor. Waarschijnlijk omdat de nekwervels veel minder belast worden dan de lage rugwervels.

“Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden omtrent uw hernia operatie en begeleiden u
tijdens het volledige proces”

Een hernia laten verhelpen door een hernia operatie? Ja of nee?

Indien u twijfelt of u een hernia operatie wel de juiste ingreep is, kunt u altijd bij ons terecht voor een second opinion. U bepaalt dan zelf of u wel of niet geopereerd wilt worden. Indien u kiest voor de hernia operatie in Duitsland, ondersteunen wij u bij de aanvraag van kostenovername bij uw zorgverzekeraar. Voor onze werkzaamheden worden wij ondersteund door de ziekenhuizen, waardoor onze dienstverlening voor u geheel kosteloos is.