Overweegt u een heupprothese?

U kunt ook kiezen voor een heupoperatie op Curaçao. Slijtageklachten van het heupgewricht zorgen ervoor dat alledaagse activiteiten waaronder lopen, opstaan, traplopen steeds moeilijker wordt en een heupprothese de oplossing kan zijn. Het gewricht geeft pijn en de klachten worden steeds heviger. Op een gegeven moment zijn de klachten ondragelijk geworden dat u een heupprothese overweegt. Een mogelijkheid is om de heupoperatie op Curaçao te ondergaan. MedicoHelp werkt samen met het Curaçao Medisch Centrum (CMC) ziekenhuis in Willemstad. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van heupprothesen en bieden de best mogelijke zorg aan.

Waarom een heupoperatie op Curaçao?

Het moderne CMC werkt volgens Nederlandse standaarden en de zorgmedewerkers spreken uw taal waardoor u zich snel “thuis” zult voelen. Ook de begeleiding na uw operatie geschied in uw eigen taal. Als patiënt uit Nederland kunt u in het CMC snel geholpen worden zonder lange wachtlijsten. Daarnaast biedt het eiland een prettige omgeving om in uw eigen tempo te herstellen. Vooral voor mensen die niet vast zitten aan dezelfde tijdszone als in Nederland (b.v. werk), of mensen met familieleden in Curaçao, is het een prettige bijkomstigheid om uw operatie hier te laten plaatsvinden.

Vergoeding van heupoperatie op Curaçao

Indien u kiest voor een heupoperatie op Curaçao ondersteunen wij u bij het indienen van de aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar. De Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht minimaal een deel van deze kosten te vergoeden, voor zover het behandelingen betreft die ook in Nederland geaccepteerd zijn. Sommige zorgverzekeraars betalen de volledige kosten, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u bij alle formulieren die nodig zijn voor een geplande operatie in het buitenland.

Revalidatie

Meestal verblijven patiënten die voor een totale heupprothese komen tussen de 2 en 5 dagen in het ziekenhuis. In principe mag u het ziekenhuis verlaten als de wond droog is en het oefenen met de fysiotherapeut naar wens verloopt. Het aantal dagen dat u opgenomen blijft hangt af van hoe uw revalidatie verloopt. Ongeveer 2 weken na de operatie komt u op terug bij uw orthopeed voor controle en hechtingen te verwijderen.

Het is eventueel mogelijk een revalidatie traject van 2 weken te volgen in de nabij gelegen revalidatiekliniek. U verblijft dan in een zorghotel of appartement.

Meer weten?

Download de brochure “Zorg op Curacao” hier.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een heupoperatie op Curaçao, eventueel gecombineerd met aansluitende revalidatie, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op