MedicoHelp, medische zorg Curaçao

Als intermediair biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten die voor geplande medische zorg (operaties, behandelingen en revalidatie) uitwijken naar het buitenland.

Naast samenwerking met diverse ziekenhuizen en (revalidatie)klinieken in Duitsland en Spanje biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor medische zorg naar het Curaçao Medisch Centrum (CMC) gaan. Het ziekenhuis is gevestigd in Willemstad, Curaçao.

Wij bemiddelen voor u in;

Heup operatie op Curaçao

Knie operatie op Curaçao

Ablatie behandeling op Curaçao

Curaçao Medical Center – CMC

Het CMC is een modern ziekenhuis dat in 2019 is geopend in het centrum van Willemstad met de nieuwste medische apparatuur. In dit ziekenhuis krijgen de patiënten optimale en integrale zorg doordat alle activiteiten in het ziekenhuis met elkaar verbonden zijn middels korte lijnen. Er wordt tevens gekeken naar betrouwbare alternatieve en aanvullende medicatie om tot de beste zorg op maat te komen waarbij de patiënt en zijn/haar veiligheid centraal staan.

Samenwerking met UMC Groningen en

Erasmus MC

Samen met Advent Hospitaal biedt CMC inwoners van Curaçao (en het Nederlandse koninkrijk) een compleet pakket aan van gespecialiseerde medische zorg. Het CMC heeft ook een alliantie met enkele universitaire centra, waaronder het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Erasmus Universitair Medisch Centrum te Rotterdam.

Curaçao Medical Center – CMC - MedicoHelp

Specialisaties CMC

In het CMC zijn verschillende specialisaties in klinische zorg te vinden waaronder:

  • Cardiologie (met een sectie voor cardiopulmonaal)
  • Nefrologie en Dialyse
  • Neurologie en Neurochirurgie
  • Oncologie waaronder oncologische, hematologische en radiotherapeutsiche zorg
  • Orthopedie
  • Plastische chirurgie
  • Urologie
opsomming, schakel medicohelp

Begeleiding naar CMC

Als aanspreekpunt in Nederland voor het CMC, helpen en begeleiden wij (als MedicoHelp) de patiënt in het hele traject: het in contact brengen met de juiste medisch specialist, het samenstellen van het medische dossier, het maken van afspraken, hulp bij verzekeringsformaliteiten en transfers vanaf en naar het vliegveld op Curaçao. Tezamen met het ziekenhuis, kunnen wij ook uw verblijf regelen op Curaçao en het verblijf voor eventuele aansluitende herstel. Zo kunt u naar wens in alle rust herstellen in een prettige warme en zonnige omgeving met de juiste gekwalificeerde zorg.

Onze werkwijze

Medicohelp is uw aanspreekpunt in Nederland voor uw medische behandeling op Curaçao. U kunt ons via de website, e-mail óf telefonisch bereiken. Tijdens het eerste contact waarin uw zorgvraag wordt besproken, maken wij een inschatting wat wij voor u kunnen betekenen. Vervolgens ontvangt u van ons een Medisch Intake Formulier en worden eventuele vervolgstappen bepaald.

opsomming, schakel medicohelp

Zorgverzekeraar

Volgens Europese regelgeving kan een patiënt in het buitenland behandeld worden. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de volledige kosten inclusief aansluitende revalidatie, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

Meer weten?

Download de brochure “Zorg op Curacao” hier.

Behandeling in het buitenland?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden (en kosten) voor een behandeling op Curaçao, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn uw aanspreekpunt voor geplande medische zorg in het CMC.

Neem contact op