Infuustherapie tegen tinnitus klachten

Tijdens een oorontsteking zijn mijn tinnitus klachten ontstaan. Ik had deze klachten ongeveer 1,5 tot 2,5 week, met hele irritante piepjes en suizen. Ik begon mij toch wel zorgen te maken en ben gaan zoeken naar behandelmogelijkheden en kwam voor infuustherapie bij MedicoHelp terecht. Zij hebben na telefonisch onderhoud voor mij een afspraak bij een Nederlandssprekende KNO-arts in Duitsland ingepland.

Na een korte intake tijdens mijn consult in Duitsland werden mijn oren gecontroleerd en onderging ik een audiologisch onderzoek. Nadat de resultaten hiervan besproken waren, heeft de KNO-arts aangegeven dat infuustherapie de klachten mogelijk zou verlichten en heb ik besloten de therapie te ondergaan.
De therapie duurde drie dagen en was binnen een half uur voltooid. Wel bleek het gedurende de laatste twee dagen lastig om een geschikte ader te vinden om het infuus bij aan te lagen, met enkele blauwe plekken tot gevolg. Verder heb ik hier totaal geen last van gehad.

Resultaat

Ik heb baat gehad bij de infuustherapie, hoewel de klachten niet volledig zijn verdwenen, zijn ze dusdanig gereduceerd dat ik mij aanzienlijk minder stoor aan de tinnitusklachten. Hierdoor heb ik sinds de behandeling weer een goede nachtrust gehad.
De dienstverlening van MedicoHelp heb ik als positief ervaren. Ik werd binnen een uur na het contactverzoek teruggebeld, mijn vragen over de behandeling werden duidelijk beantwoord en er werd meteen een consult voor mij gepland. Heel fijn dat alles zo snel geregeld kon worden.

Dhr. Mark Verver