Hospital Clinica Benidorm heeft een nieuwe locatie geopend afgelopen najaar in Denia.

Onder de naam HCB Denia is het nieuwe ziekenhuis in November 2022 geopend. Het betreft een modern ziekenhuis en is ingericht op het ontvangst van medische toeristen. In deze regio tussen Benidorm – Alicante – Moraira en Denia verblijven veel Nederlandse overwinteraars die zo de kans krijgen om een planbare operatie in de buurt van het winterverblijf te laten plaatsvinden en kunnen herstellen in een prettig klimaat.

Nieuwe heup-, knie operatie

Operaties die veelal plaatsvinden zijn: nieuwe heup of knie prothese waarbij aansluitend intensieve revalidatie kan worden aangeboden. Tevens staat de afdeling Cardiologie hoog aangeschreven met een Nederlands team van cardiologen. Dus ook voor ablatie (eventueel onder narcose) kan de Nederlandse hartpatiënt hier terecht.

Het voordeel van een operatie in het moderne ziekenhuis is dat de patiënt verblijft in een kamer voor maximaal 2 personen. Tevens is de nauwe samenwerking tussen HCB Benidorm en HCB Denia een pluspunt. Beide ziekenhuizen hebben een internationaal team waarbinnen een speciaal Nederlands team is samengesteld voor de patiënten vanuit Nederland.

Revalidatie in een zorghotel

Ook patiënten die niet overwinteren in Spanje kunnen afreizen naar Spanje. De zorg is van hoog niveau, de ziekenhuizen zijn gewend aan internationale patiënten en aansluitend kan de patiënt in een fijn zorghotel met privékamer en zwembad aan de kust in Denia intensief revalideren. Revalidatiekliniek Medifit heeft in een locatie binnen het zorghotel. De revalidatiekliniek aldaar staat tevens onder Nederlandse leiding waardoor revalidatie én de nazorg in Nederland prettig verloopt.

Een partner of begeleider kan tevens met de patiënt in het zorghotel verblijven tegen een kleine vergoeding. Daarnaast kan gedurende de revalidatieperiode een scootmobiel gehuurd worden om de mobiliteit te vergroten.

Begeleiding MedicoHelp

MedicoHelp is het vaste aanspreekpunt in Nederland voor patiënten die voor een planbare operatie naar één van deze ziekenhuizen wil om op korte termijn (zonder wachtlijst) geholpen te worden. Wilt u meer weten, bel ons  vrijblijvend voor meer informatie. Iedere zorgvraag is maatwerk en onze collega’s denken graag met u mee en zullen u begeleiden in het gehele aanvraag traject bij ziekenhuis en uw zorgverzekeraar.