Mijn klachten begonnen ergens begin mei dit jaar. In eerste instantie heb ik de rugklachten besproken met mijn huisarts waarbij ter sprake kwam dat Duitsland bereid was een aantal operaties uit Nederland over te nemen. Deze vertelde dat een studiegenoot actief is bij MedicoHelp welk bedrijf bemiddeld bij operaties in Duitsland.

Voor nader onderzoek en behandeling werd ik doorverwezen naar de Bergman Kliniek. Daar werd een duidelijke diagnose afgegeven (hernia, Stenose L3/4) waarbij aangetekend werd dat vanwege mijn medische achtergrond operatie aldaar niet mogelijk was vanwege het ontbreken van Intensive Care en dat operatie in een “echt” ziekenhuis moest plaatsvinden.

Naar Helios Kliniek Krefeld

Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik op zijn vroegst pas eind november terecht kon voor een operatie in het ziekenhuis in Nederland. En toen heb ik MedicoHelp benaderd om te horen wat er verder mogelijk is om eerder geholpen te kunnen worden. Zij hebben voor een zeer vlotte aanvraag bij de Helios Kliniek in Duitsland gezorgd en alle informatie ingediend bij de zorgverzekeraar voor de aanvraag voor behandeling.

Daarna heeft op korte termijn een gesprek/onderzoek door de neurochirurg Drs. F. Hageman in Krefeld plaatsgevonden. Een zeer vriendelijke en duidelijke arts. Niet lang daarna kon de operatie plaatsvinden welke succesvol is verlopen. Ik heb de verpleging in de Helios Kliniek als kundig en vriendelijk ervaring.

De heer Peter van der Heul uit Maarssen