Cardiologie

Cardiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van het hart. Bent u op zoek naar een kliniek waar ruime ervaring voorhanden is met één van de hieronder vermelde aandoeningen en behandelmethoden? MedicoHelp kan u in contact brengen met de juiste specialisten, ziekenhuizen en (privé) klinieken. Onze dienstverlening is kosteloos.

Bij cardiologie maakt de cardioloog gebruik van verschillende onderzoeken zoals polsslag, systolische en diastolische bloeddruk, het ECG of ‘hartfilmpje’, echocardiografie en hartkatheterisatie, CT-scan.

Cardiochirurgie

Bij cardiochirurgie behandelt de cardio-thoracaal chirurg op operatieve wijze patiënten met afwijkingen in de thorax, zoals in het hart, de longen en de grote vaten. Ook de operatieve correctie van afwijkingen van de borstwand behoort tot de cardio-thoracale chirurgie. De patiënten worden meestal naar de cardio-thoracaal chirurg verwezen door een longarts of cardioloog.

In Spanje aan de Costa Blanca staat in

HCB Benidorm en HCB Dénia een vollegdig Nederlands Cardiologie team klaar voor de patiënten vanuit Nederland.

Het team helpt u tevens bij herstel en follow up.

Aandoeningen aan het hart

Enkele veelvoorkomende aandoeningen van het hart zijn:

  • Hartfalen: het hart werkt minder goed; het hart pompt niet genoeg bloed rond
  • Hartinfarct: een bloedvat van het hart raakt plotseling afgesloten
  • Angina pectoris: dit is meestal een vernauwing van de kransslagaders (pijn op de borst)
  • Hartklepaandoeningen: hartklep is vernauwd of lekkage van de klep
  • Hartritmestoornissen: het te snel, langzaam of onregelmatig slaan van het hart
  • Cardiomyopathie: minder goed samentrekken of ontspannen van de hartklep

Behandelmogelijkheden

Binnen de cardiologie zijn de volgende behandelmogelijkheden:

  • Geneesmiddelen, zoals bloeddrukverlagende, anti-angineuze, ritmestoornis bestrijdende, contractiekracht bevorderende middelen, enz.
  • Elektronische al dan niet implanteerbare implantaten: pacemaker (bij hartritmestoornissen), implanteerbare defibrillator, kunstmatige circulatiepompen, enz.
  • Operatief, bijvoorbeeld dotteren, omleidingen, ablatietechnieken (bij hartritmestoornissen), klepvervangingen, klepreconstructies enz.