MedicoHelp, uw intermediair

Als intermediair biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor (geplande) medische zorg uitwijken naar het buitenland.

Naast samenwerking met diverse ziekenhuizen en (revalidatie)klinieken in Duitsland biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor medische zorg naar het Internationale privé ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm (HCB) gaan. Het ziekenhuis heeft twee locaties, te weten HCB Benidorm en HCB Dénia.

Wij bemiddelen regelmatig in:

Knieoperatie in Spanje

Heupoperatie in Spanje

Ablatie in Spanje

HCB Benidorm

Het HCB ziekenhuis in Benidorm is een modern, goed uitgerust ziekenhuis. Het is tevens het eerste privé-ziekenhuis en heeft het prestigieuze internationale JCI-keurmerk voor de gezondheidszorg behaald. Het ziekenhuis ligt in het hartje van Benidorm, op een half uur rijden van Alicante Airport. Het beschikt over de meest gangbare medisch specialismen en een groot deel van het personeel spreekt Nederlands.

Mede dankzij overeenkomsten met een aantal Nederlandse zorgverzekeraars is het voor patiënten mogelijk om aan heup of knie geopereerd te worden met aansluitend een 3 weken durend intensief revalidatieprogramma bij Medifit. De kosten van de operatie, revalidatie en het verblijf worden volledig vergoed. Tegen een kleine bijdrage kan een partner of begeleider gedurende de gehele periode samen met u op locatie verblijven.

Nierdialyse en Chemotherapie

Wanneer u in een behandeltraject zit, bijvoorbeeld chemotherapie of nierdialyse en u wilt er toch even tussen uit voor een (korte) periode, dan is het ziekenhuis hier volledig op ingesteld en kan de behandeling (voor enige tijd) overnemen. De specialist in Benidorm heeft contact met uw behandelend arts in Nederland, zodat uw behandelplan gewaarborgd blijft. De afwisselende omgeving van Benidorm kent een aangenaam klimaat (sept-juni) en een schone frisse lucht die uw behandeling vast en zeker ten goede komt. Uiteraard kunt u samen reizen met partner, familie of vrienden; echter uw verblijfkosten zijn voor eigen rekening.
Ook voor andere specialismen, zoals cardiologie, neurochirurgie, oncologie etc. kunt u in beide HCB ziekenhuizen terecht. MedicoHelp kan u verder informeren over de mogelijkheden.

MedicoHelp, HCB Denia

HCB Denia

HCB Denia is het tweede internationale ziekenhuis van de groep. Het betreft een privé kliniek gericht op de Nederlandse patiënt (c.q. overwinteraar) en is in juli 2022 geopend. Het ziekenhuis beschikt over 6.500 m² lichte en ruime faciliteiten die meer dan 40 medische diensten huisvesten, waaronder ziekenhuisopname, polikliniek, ICU en een eerste hulp post.

Het ziekenhuis ligt aan de kust in de plaats Denia. Dit is ongeveer een uur rijden vanaf Alicante Airport. Voor aansluitende revalidatie worden de patiënten vanuit Nederland na de ziekenhuisopname ondergebracht in het nabij gelegen zorghotel. Revalidatiekliniek Medifit heeft hier een dependance van waaruit dagelijkse revalidatie wordt verzorgd.

Nederlands Team 

Beide ziekenhuizen hebben een Internationale ziekenhuisopnamebalie en een team van tolken. Daarnaast is er voor de Nederlandse patiënt een internationaal team samengesteld van artsen, verpleegkundigen, vertalers en administratief personeel dat Nederlands spreekt. Tevens is de afdeling Cardiologie volledig Nederlands waardoor communicatie met uw behandelend arts thuis heel soepel en prettig verloopt. Het Nederlands team van specialisten is werkzaam in beide ziekenhuizen en heeft nauw overleg over het behandelplan van de patiënt.

 

MedicoHelp is uw intermediair

Als intermediair helpen en begeleiden wij de patiënt in het hele traject: het in contact brengen met de juiste medisch specialist, het samenstellen van het medische dossier, het maken van afspraken, hulp bij verzekeringsformaliteiten en transfers vanaf en naar het vliegveld.

Onze werkwijze

U kunt via onze website óf telefonisch contact opnemen. Na dit eerste gesprek of e-mailcontact, maken wij een inschatting wat wij voor u kunnen betekenen. Vervolgens ontvangt u van ons een Medisch Intake Formulier. In een persoonlijk gesprek nemen wij de mogelijkheden met u door en worden eventuele vervolgstappen bepaald.

Zorgverzekeraar

Volgens Europese regelgeving kan een patiënt in het buitenland behandeld worden. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de volledige kosten inclusief aansluitende revalidatie, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

Meer weten?

Download de brochure “medische zorg in Spanje” hier.

Behandeling in het buitenland?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden (en kosten) voor een behandeling in het buitenland, neem dan gerust contact met ons op. Wij werken samen met  klinieken in Duitsland en Spanje waar men ruime ervaring heeft op dit gebied.

Neem contact op