MedicoHelp, uw intermediair

Als intermediair biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor (geplande) medische zorg uitwijken naar het buitenland.

Naast samenwerking met diverse ziekenhuizen en (revalidatie)klinieken in Duitsland biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor medische zorg naar het Internationale ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm (HCB) gaan. Het ziekenhuis is gevestigd in Benidorm, op korte rijafstand van Alicante (Spanje).

Wij bemiddelen regelmatig in:

Knieoperatie in Spanje

Heupoperatie in Spanje

Ablatie in Spanje

HCB Ziekenhuis

Het HCB ziekenhuis in Benidorm is een modern, internationaal georiënteerd en goed uitgerust ziekenhuis. Het beschikt over de meest gangbare medisch specialismen en een groot deel van het personeel spreekt Nederlands.

Mede dankzij overeenkomsten met een aantal Nederlandse zorgverzekeraars is het voor patiënten mogelijk om aan heup of knie geopereerd te worden met aansluitend een 3 weken durend intensief revalidatieprogramma bij Medifit. De kosten van de operatie, revalidatie en het verblijf worden volledig vergoed. Tegen een kleine bijdrage kan een partner of begeleider gedurende de gehele periode samen met u op locatie verblijven.

Wanneer u in een behandeltraject zit, bijvoorbeeld chemotherapie of nierdialyse en u wilt er toch even tussen uit voor een (korte) periode, dan is het ziekenhuis hier volledig op ingesteld en kan de behandeling (voor enige tijd) overnemen. De specialist in Benidorm heeft contact met uw behandelend arts in Nederland, zodat uw behandelplan gewaarborgd blijft. De afwisselende omgeving van Benidorm kent een aangenaam klimaat (sept-juni) en een schone frisse lucht die uw behandeling vast en zeker ten goede komt. Uiteraard kunt u samen reizen met partner, familie of vrienden; echter uw verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Ook voor andere specialismen, zoals cardiologie, neurochirurgie, oncologie etc. kunt u in het HCB ziekenhuis terecht. MedicoHelp kan u verder informeren over de mogelijkheden.

MedicoHelp is uw intermediair

Als intermediair helpen en begeleiden wij de patiënt in het hele traject: het in contact brengen met de juiste medisch specialist, het samenstellen van het medische dossier, het maken van afspraken, hulp bij verzekeringsformaliteiten en transfers vanaf en naar het vliegveld. Eventueel kunnen wij ook zorgdragen voor het boeken van de vliegreis en het verblijf van uw partner/begeleider.

Onze werkwijze

U kunt via onze website óf telefonisch contact opnemen. Na dit eerste gesprek of e-mailcontact, maken wij een inschatting wat wij voor u kunnen betekenen. Vervolgens ontvangt u van ons een Medisch Intake Formulier. In een persoonlijk gesprek nemen wij de mogelijkheden met u door en worden eventuele vervolgstappen bepaald.

 

Zorgverzekeraar

Volgens Europese regelgeving kan een patiënt in het buitenland behandeld worden. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de volledige kosten inclusief aansluitende revalidatie, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

Meer weten?

Download de brochure “medische zorg in Spanje” hier.

Behandeling in het buitenland?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden (en kosten) voor een behandeling in het buitenland, neem dan gerust contact met ons op. Wij werken samen met  klinieken in Duitsland en Spanje waar men ruime ervaring heeft op dit gebied.

Neem contact op