Knieprothese in Spanje, Duitsland of Curaçao zonder wachttijden

U heeft slijtageklachten van het kniegewricht die ervoor zorgen dat alledaagse activiteiten waaronder lopen, opstaan, traplopen steeds moeilijker wordt. Het gewricht geeft pijn en de klachten worden steeds heviger. Op een gegeven moment zijn de klachten ondragelijk geworden dat u een knieprothese overweegt. U kunt kiezen om uw knie operatie in Duitsland of Spanje te laten plaatsvinden met eventueel aansluitende revalidatie.

Komt u in aanmerking voor een primaire knie arthroplastie (knieprothese)?

Als onstekingsremmers en therapie met bewegingsoefeningen (eventueel tezamen met de fysiotherapeut) niet blijken te helpen, neemt pijn vaak de overhand. In veel gevallen wordt dan overwogen om een kunstgewricht (prothese) te implanteren.
 

Meer informatie over

Knieoperatie in Duitsland

Knieoperatie in Spanje

Knie operatie op Curaçao

Soorten knieprothesen, verankering en operatietechniek

Er zijn verschillende soorten prothesen, waarbij de gehele knie (totale knieprothese) of een deel van het gewricht wordt vervangen (halve of hemi-knieprothese). Verankering van de kunstknie kan gemenceteerd of cementloos worden uitgevoerd.

Knieprothese - MedicoHelp, zorg in het buitenland Spanje en Duitsland

De keuze van de operatietechniek is afhankelijk van diverse factoren, zoals de kwaliteit van het bot, leeftijd van de patiënt, ernst van de slijtage, gewicht, anatomie enz.

De meeste mensen hebben een volledige knieprothese nodig. Deze vervangt het kraakbeen van zowel het scheen- als dijbeen. Indien alleen de binnen- of buitenzijde van de knie vervangen moet worden, dan wordt meestal gebruik gemaakt van de halve knieprothese.

De kunstknie kan cementloos of gecementeerd worden verankerd. Eventueel is het ook mogelijk om de procedure te combineren, waarbij een deel ongecementeerd (in de regel het bovenbeen) en een ander deel gecementeerd (het scheenbeen) wordt geplaatst. Dit wordt ook wel hybride totale prothese genoemd

Meer weten?

Download onze speciaal op heup en knie gerichte leaflet hier.