PSI Knie prothese

Komt u in aanmerking voor een Primaire knie arthroplastie (knieprothese)?

Eén van de mogelijkheden is om de knieprothese middels de zogenaamde PSI methode ( Personal Specific Insturmentation) te plaatsen. Het is niet een ander soort prothese maar het instrumentarium is hierbij anders.

Een kunstmatig kniegewricht moet precies om het bot passen. Om de zogenaamde patiënt-specifieke implantaten (PSI) precies aan de vorm van de knie te kunnen aanpassen wordt gewerkt met een computerprogramma. Hiermee wordt de grootte van de prothese en de plaats van de zaagvlakken, van te voren berekend. Door deze voorstudie kan al vóór de operatie worden bepaald waar de incisies precies gemaakt moeten worden. Zo kan het knie-implantaat precies geplaatst worden en duurt de operatie op deze manier minder lang.

Knieoperatie en revalidatie

Na een knieoperatie kan eventueel aansluitend revalidatie plaatsvinden. Een aantal zorgverzekeraars hebben contracten afgesloten, waardoor het mogelijk is om na het ziekenhuisverblijf gedurende 2 weken te verblijven in een revalidatiekliniek. Hier vind intensieve begeleiding plaats om zodoende snel te herstellen.

Wilt u meer weten waar u terecht kunt voor uw knieprothese met eventueel aansluitende revalidatie, neem dan contact met ons op, dan bespreken wij uw persoonlijke situatie en bekijken de mogelijkheden.

Meer weten?

Download onze speciaal op heup en knie gerichte leaflet hier.

Meer informatie over

Knieoperatie in Duitsland

Knieoperatie in Spanje