De afdeling Cardiologie van HCB Benidorm heeft sinds januari dit jaar een nieuwe collega erbij. Dr. Sam de la Fuente is een Nederlandse specialist in Cardiologie, Interventionele Cardiologie en implanteerbare elektronische apparaten in het hart (CIED).

HCB breidt zijn medische staf op deze manier wederom uit met meertalige buitenlandse specialisten. Voor buitenlandse patiënten is het prettig dat specialisten zich kunnen aanpassen aan de eigen nationaliteit en hun specifieke behoeften.

Dr. Sam de la Fuente heeft uitgebreide internationale ervaring: hij heeft gewerkt aan en leiding gegeven aan projecten en onderzoeksgroepen over kwaliteit in cardiologische interventies in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, in Hertogenbosch, Nederland. Hij was hoofd van de dienst Cardiologie van het Sint Elisabeth Ziekenhuis op Curaçao, waar hij ook het eerste 24/7 Emergency Interventional Cardiology centrum lanceerde.

Daarnaast heeft Dr. de la Fuente gewerkt in de Interventionele Cardiologie Dienst van het Catharina Eindhoven Ziekenhuis, in Eindhoven (Nederland). In dit ziekenhuis ontwikkelde hij zijn opleidingsfase in de specialiteit Cardiologie en de subspecialisatie Interventionele Cardiologie.

Bronvermelding: https://www.clinicabenidorm.com/cardiologo-holandes-dr-sam-la-fuente/