We kregen alles vergoed, zelfs de huurauto om naar fysiotherapie te gaan

Inge Maliepaard (71) ging vorig jaar voor een volledige knieprothese naar Spanje.

“Wij overwinteren elk jaar in Spanje. Heerlijk: twee maanden met de camper naar de zon. We kennen het daar dus goed. Toevallig las ik in een Nederlandse krant dat je in Benidorm terechtkunt voor knieprotheses. Ik had geen idee! Na drie heupoperaties als gevolg van artrose was nu mijn knie aan de beurt. Lopen kon ik bijna niet meer en dat is voor een type als ik heel moeilijk. Tot vorig jaar heb ik nog gewerkt als kraamverzorgster, dus stilzitten is niet mijn sterkste kant.

Zonder wachttijden en goede nazorg

In Spanje waren geen wachttijden, ik kon meteen terecht. En ik wist dat de zorg en de nazorg enorm goed zijn in Spanje. Dus ik dacht: waarom niet? In augustus vorig jaar ben ik geopereerd. Alles werd voor ons geregeld door een bedrijf dat patiënten helpt bij het traject van zo’n buitenlandse zorgaanvraag. Het enige wat ik zelf heb moeten regelen was de datum van de operatie en de vliegtickets. We kregen alles vergoed, zelfs de huurauto om later van ons appartement naar fysiotherapie te gaan. Alleen de vliegtickets hebben we zelf moeten betalen en het hotel waar mijn man verbleef tijdens de week van mijn operatie. We verbleven na de operatie drie weken in een appartement en ik kreeg elke dag twee uur fysiotherapie. Heel pittig, maar twee weken na de operatie kon ik alweer even winkelen en heerlijk op een terrasje zitten.

Artikel in Margriet Extra magazine

MedicoHelp Margriet Gezond Leven

Hoe leuk is dit,

Inge staat met haar persoonlijke ervaring in een artikel van de Margriet Extra magazine Gezond Leven, uitgave nummer 6-2023.

Lees hier meer ervaringen van patiënten die de stap hebben durven zetten om voor een planbare operatie naar een ziekenhuis in het buitenland te gaan.