Het is een paar dagen geleden, maar zeker een bericht waard: De hoofdarts van de kliniek neurochirurgie, prof. Michael Stoffel, als een van de weinige landelijke wervelchirurgen, heeft het Duitse Spine Society Excellence Certificate ontvangen. De hoogste onderscheiding van de DWG wordt gegeven aan het vormgeven van experts die – ook internationaal – bijdragen aan geneeskunde, onderzoek & lesgeven. Hij behoort nu landelijk bij een kleine selecte groep specialisten die deze eer toekomt.

De Helios Kliniek is gespecialiseerd in de chirurgische behandeling van degeneratieve ziekten van de wervelkolom – zoals hernia’s en stenose – en complexe spinale ziekten, evenals revisiechirurgie.

Door inzet van vakbekwaamheid, state-of-the-art apparatuur en menselijke zorg, zorgt het team voor de meest optimale therapie van elke individuele patiënt. Het is voor het team vooral belangrijk om de patiënten te behandelen met zachte en minimaal invasieve procedures.

State-of-the-art microscopen

Tussenwervelschijfchirurgie wordt uitgevoerd onder state-of-the-art microscopen met minimale schade aan de huid en zachte weefsels. Computerondersteunde navigatiesystemen worden gebruikt voor interventies op de filigraan cervicale wervelkolom of bij tumoren in het wervelkanaal.

In de Helios kliniek kunt u terecht voor diverse wervelkolom operaties;

  • Chirurgische behandelingen van de wervelkolom
  • Degeneratieve veranderingen in de wervelkolom
  • Tumoren in het ruggenmerg en de wervelkolom
  • Uitzaaiingen op het ruggenmerg en de wervelkolom
  • Infecties, misvormingen, complexe ziekten

Specialist in spinale chirurgie

Prof. Dr. Med. Michael Stoffel is een van de bewezen experts in spinale chirurgie en heeft de aanvullende kwalificatie “Spinal Neurosurgery” van de German Society of Neurosurgery (DGNC) en het Master and Excellence Certificate van de German Spinal Society (DWG).

Het team werkt nauw samen met de artsen en therapeuten in de intramurale en gevestigde omgeving en staan de patiënt tot beschikking als contactpersoon gedurende het gehele behandeltraject.

Wilt u weten wat er voor u mogelijk is dan kan MedicoHelp voor u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek waar in detail het huidige ziektebeeld, de verschillende chirurgische mogelijkheden en een therapieadvies besproken wordt.

Bron: website Helios Kliniek Krefeld