De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op basis van nieuwe berekeningen bekend gemaakt dat er komend jaar nog 170.000 tot 210.000 operaties moeten worden ingehaald. Deze achterstand van operaties is ontstaan als gevolg van de coronacrisis, ondanks dat er vorig jaar minder (sport) letsels en botbreuken tussen door kwamen.

De langere wachttijden die zijn ontstaan voor de in te halen operaties betreffen vooral staar- en nastaaroperaties (18 procent van de totaal geschatte inhaalzorgvraag), heup- en knievervanging (9 procent), liesbreuken en andere buikwandbreuken (7 procent), operaties bij spataderen (3 procent) en operaties bij vrouwen met incontinentieklachten en/of een verzakking (3 procent).

Bron : krantenartikel

Bij ons kunt u terecht voor zorgbemiddeling naar ziekenhuizen in onze buurlanden. Als patiënt uit Nederland kunt u op korte termijn geholpen worden in ziekenhuizen net over de grens in bv. Duitsland. Hier zijn nagenoeg geen wachttijden en wij begeleiden u voor een operatie/behandeling op korte termijn.