MedicoHelp begeleide mij voor longrevalidatie naar Medifit Spanje

Als longpatiënt heb ik longemfyseem en longfibrose. Hierdoor ben ik al jaren onder behandeling bij de longarts. Ik wilde heel graag mijn conditie verbeteren. Via documentatie van het Longfonds ben ik in contact gekomen met MedicoHelp. Ik las zeer positieve berichten over revalidatie in Spanje. Doordat het met mij slechter ging wilde ik dit graag proberen.

Waarom revalidatie in Spanje?

Het voordeel van de revalidatie in Spanje is voor mij echt het betere klimaat. De revalidatiekliniek ligt aan de oostkust van Spanje waar de lucht niet zo vochtig is als in Nederland. Ik heb hier 8 weken lang, 5 dagen per week, 3 uur per dag een zeer intensieve 1 op 1 therapie ondergaan. Het programma bestond afwisselend uit fysiotherapie, krachttraining en cardio training door gespecialiseerde therapeuten.

MedicoHelp heeft alles voor mij geregeld. Van aanvraag bij de zorgverzekeraar tot aanmelden bij de revalidatiekliniek. Hr. Poelstra nam regelmatig contact op. Mijn vrouw werd ook direct door hem geïnformeerd als er nieuwe ontwikkelingen waren. Denk aan veranderende coronamaatregelen  voor reizen naar Spanje. Alles werd prima geregeld en gecommuniceerd.

Jos Janssen

Rotterdam