Mevrouw Nieman deelt haar ervaring van het MS revalidatie traject in Spanje bij MedifitReha

 

2018

In 2010 kreeg ik de diagnose MS. Ik werkte destijds 32 uur maar vanaf dat moment ging het heel hard achteruit. Ik had daarnaast ook nog een nekstenose waar ik aan geopereerd ben. Uiteindelijk belandde ik na 1,5 jaar in een rolstoel. Omdat ik dit niet wilde ben ik in 2018 voor een intensief MS revalidatie traject op maat naar de revalidatiekliniek in Spanje gegaan. Uiteindelijk ben ik in totaal 3 x geweest. De eerste keer was in 2018 waarbij ik nog rolstoel afhankelijk was. Ik ben toen 6 weken geweest. Achteraf was deze periode eigenlijk net iets te kort om echt goed door te pakken. Eenmaal thuis ben ik gaan werken aan een gezonder gewicht. Dat had een positief effect op mijn ziekte.

2019

Het jaar daarop in 2019 ben ik voor 8 weken gegaan. Beide keren verbleef ik in een appartement vlakbij de revalidatiekliniek. Ik kreeg dagelijks therapie en volgde diverse sessies. Tussendoor had ik voldoende tijd om te herstellen en maakte ik gretig gebruik van het zwembad om baantjes te zwemmen. Daardoor ben ik een stuk sterker en fitter geworden zonder te overbelasten.

2021

Na de Corona in 2021 heeft MedicoHelp mij begeleidt en ben wederom naar dezelfde revalidatiekliniek gegaan voor een periode van 8 weken. Deze keer verbleef ik in een appartement waar een loopband aanwezig was en een binnenzwembad. Dit was echt ideaal en ik heb er iedere dag gebruik van gemaakt.

2022

Te beseffen dat ik in 2018 nog rolstoel afhankelijk was en nu al bijna zelfstandig (zonder rollator) kan lopen is voor mij echt een mega grote winst. De revalidatie heeft mij zoveel goeds gebracht. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Thuis heb ik mijn revalidatie voortgezet door het actief bewegen in te passen in mijn dagelijkse leven. Momenteel gebruik ik medicatie voor de dagen dat het minder gaat. Dat merk ik vooral als het lopen wat minder goed gaat. Verder heb ik veel gehad aan de tips van de arts en therapeuten om mijn leven met MS zo in te richten dat ik er goed mee kan leven. Ik besef wel dat ik geluk heb dat mijn MS nu stabiel is. Ik gun echt iedereen de kans om op deze wijze te revalideren. Voor mij is revalidatie in de kliniek niet meer nodig omdat het nu goed met mij gaat (gelukkig).

Voordelen van MS revalidatie in Spanje

Wat ik vooral heel fijn vond was dat ik gedurende 8 weken volledig op mijn revalidatie kon focussen in een fijne omgeving met prettige temperaturen. De therapeuten zijn echte kanjers die er alles aan doen om de revalidatie zo goed mogelijk op maat te geven, waarbij ze mij op allerlei manieren hebben geholpen. De lijnen tussen de diverse therapeuten zijn heel kort en middels dagelijks overleg weet iedere therapeut wat het beste was voor mij op dat moment. Ik heb veel van ze geleerd. Omdat ik in een volledig verzorgd (inclusief maaltijden) appartement verbleef, had ik geen zorgen en kon al mijn tijd besteden aan therapie, rust en herstel. Ook al was ik alleen, ik had mijn handen vol aan mezelf en vond deze focus juist heel prettig en misschien zelfs van toegevoegde waarde.

Heeft u interesse?

Is deze vorm van revalideren zoals Mevrouw Nieman heeft gedaan iets voor u? Aarzel dan niet en ga vrijblijvend het gesprek aan met het team van MedicoHelp. Bekijk ook even de webpagina over MS revalidatie. Wij helpen u verder en begeleiden u in het gehele traject, van afspraak bij de revalidatie arts in Nederland, de aanvraag bij de zorgverzekering tot aan alle formaliteiten die gepaard gaan met het zorgtraject in het buitenland.