Heupprothese

Artrose van het heupgewricht

Wanneer een heupgewricht met ernstige slijtage van het kraakbeen heeft te maken, en pijnstillers, fysiotherapie of andere hulpmiddelen niet helpen, volgt gewrichtsvervanging door een heupprothese. 

Soorten heupprothesen

Cementloze prothesen en gecementeerde verankering.

De kunstheup kan zowel cementloos als gecementeerd worden verankerd. Cementloze prothesen zijn geschikter voor jongere, lichamelijk actieve patiënten. Bij deze doelgroep patiënten kan ook een zogenaamde korte-steel-prothese geïmplanteerd worden. Die biedt het voordeel dat er minder bot van de bijbeenhals verwijderd hoeft te worden.

Op oudere leeftijd en bij eerder botletsel wordt doorgaans gebruik gemaakt van een gecementeerde heup. Deze verankering kan ook worden gecombineerd: zo wordt de pan in deze gedeeltelijke gecementeerde procedure zonder cement verankerd, maar wordt de steel wel gecementeerd. Het voordeel: zelfs op oudere leeftijd kan men het geopereerde been na de procedure meteen weer belasten.

Een gewrichtsvervanging is precisie werk, waar veel zaken bij komen kijken.

Wilt u meer weten waar u terecht kunt voor uw heupprothese, neem dan contact met ons op, dan bespreken wij uw persoonlijke situatie en bekijken de mogelijkheden.

 

Meer weten?

Download onze speciaal op heup en knie gerichte leaflet hier.

Meer informatie over

Heup operatie in Duitsland

Heup operatie in Spanje