Knieoperatie zonder wachttijden in Spanje, Duitsland of Curaçao

De knie werkt als een scharnier en vormt de verbinding tussen het bovenbeen (dijbeen) en het onderbeen (scheenbeen). Bij artrose van het kniegewricht verdwijnt er kraakbeen, waardoor het kniegewricht niet meer soepel beweegt. De botten schuren over elkaar wat veel pijn veroorzaakt. De knie kan ook gaan ontsteken; het wordt dan rood en raakt gezwollen. Vaak treedt er ook stijfheid op.

Slijtage in het kniegewricht is meestal niet meteen te voelen. De slijtage verloopt doorgaans zonder dat men het merkt, waarbij het kraakbeen jarenlang stilletjes minder wordt. Als de ‘reserves’ eenmaal opgebruikt zijn, is er vaak slechts iets kleins voor nodig om acute pijn te veroorzaken.
 

Operatie knie - MedicoHelp; begeleiding naar zorg in het buitenland

Hoe ziet een behandeling van knieproblemen eruit? En is er een knieoperatie nodig?

In eerste instantie worden ze met gewricht sparende therapieën behandeld (zoals inzet ontstekingsremmende middelen en bewegingsoefeningen, eventueel tezamen met de fysiotherapeut). Het is bij de behandeling van knieartrose erg belangrijk om lichamelijk actief te worden of te blijven. Ook een goed lichaamsgewicht is voor kniegewrichten van cruciaal belang.

Als bovengenoemde methoden niet blijken te helpen, neemt pijn vaak de overhand. In veel gevallen wordt dan overwogen om een kunstgewricht (prothese) te implanteren.
 

Meer informatie over

Knieoperatie in Duitsland

Knieoperatie in Spanje

Knie operatie op Curaçao

Operatie knie en revalidatie

Na een knieoperatie kan eventueel aansluitend revalidatie plaatsvinden. Een aantal zorgverzekeraars hebben contracten afgesloten, waardoor het mogelijk is om na het ziekenhuisverblijf gedurende 2 weken te verblijven in een revalidatiekliniek. Hier vindt intensieve begeleiding plaats om zodoende snel te herstellen.

Wilt u meer weten waar u terecht kunt voor een knieoperatie met eventueel aansluitende revalidatie, neem dan contact met ons op, dan bespreken wij uw persoonlijke situatie en bekijken de mogelijkheden.

TIP; Lees ook de reviews van patiënten die zijn voorgegaan.

 

“Door de lange wachttijden in Nederland gekozen voor een knieoperatie in Duitsland, MedicoHelp heeft mij hierin perfect begeleid.”

Meer weten?

Download onze speciaal op heup en knie gerichte leaflet hier.