Revalidatie

Als intermediair biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor revalidatie uitwijken naar het buitenland.

Naast samenwerking met revalidatieklinieken in Duitsland biedt MedicoHelp ondersteuning aan patiënten, die voor medische zorg naar Revalidatiekliniek Medifit in Moraira gaan. De revalidatiekliniek ligt in de kuststreek op korte rijafstand van Alicante (Spanje).

Revalidatiekliniek Medifit

Revalidatiekliniek Medifit in Moraira is een multidisciplinair therapie- en revalidatiecentrum uitgerust met moderne apparatuur en een ervaren team van specialisten en therapeuten, waarbij de visie gericht is op een persoonlijke aanpak van het herstel van de patiënt.

Medifit biedt een volledig gespecialiseerd medisch pakket gericht op het behandelen van o.a. de volgende aandoeningen:

 • Neurologische aandoeningen (CVA, Parkinson, ALS, MS)
 • Chronische pijn
 • Herstel na cardiologische ingrepen (na bypass, ablatie, hartklepoperatie, dotterbehandeling, hartfalen, Angina Pectoris)
 • Status na trauma
 • Oncologische aandoeningen (alle fasen, inclusief palliatief)
 • Revalidatie na een knie- of heupoperatie
 • Chronische longaandoeningen (COPD, ernstige Astma); Moraira en omgeving staan bekend om de zeer schone, frisse lucht.

Waarom revalideren in Spanje?

Er zijn diverse redenen waarom men zou kunnen kiezen om te revalideren in Spanje:

 • Het revalidatiecentrum is gespecialiseerd in een intensief individueel programma en daar waar mogelijk wordt in groepsverband gewerkt
 • Deskundige begeleiding met Nederlandssprekende artsen, specialisten en therapeuten die dagelijks onderling contact hebben omtrent uw voortgang
 • Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur, behandeltechnieken- en protocollen, die voldoen aan de Nederlandse en internationale richtlijnen van revalidatiegeneeskunde
 • Volledige medische zorg; zowel klinisch als poliklinisch
 • Kleinschalig van opzet en daardoor volop ruimte voor persoonlijke aandacht
 • Met name voor longaandoeningen kan de zeer schone lucht voor positieve resultaten zorgen

> Bekijk de video voor uw eerste kennismaking met revalidatiekliniek Medifit

Door een andere omgeving en er “even tussenuit” te zijn en “de zon op te zoeken” kan het voor veel patiënten de juiste stimulus zijn om gemotiveerd aan het verdere herstel te werken. Naast het revalidatieprogramma worden er ook nevenactiviteiten georganiseerd, waar men vrijblijvend aan kan deelnemen.

Tegen een geringe vergoeding mag de partner of begeleider mee met de patiënt. Indien de patiënt een klinisch programma volgt dan staat er een kamer voor 2 personen op basis van volpension tot uw beschikking. Het zorghotel waar u dan verblijft ligt in Denia op steenworp afstand van HCB Denia. Hierdoor vervalt de in de brochure vernoemde huurauto omdat alles onder 1 dak aanwezig is. 

Bij het 8 weken durende COPD traject verblijven de deelnemers in het verpleeghuis in Teulada waar een eigen kamer ter beschikking staat of in het zorghotel in Denia. Dit wordt per patiënt en zorgvraag bekeken wat het beste is. 

Bij eventuele calamiteiten kunt u terecht in het nabij gelegen HCB ziekenhuis in Denia en in Benidorm. Medifit heeft een nauwe samenwerking met deze klinieken.

MedicoHelp is uw intermediair

Als intermediair helpen en begeleiden wij de patiënt in het hele traject: het in contact brengen met de juiste medisch specialist, het samenstellen van het medische dossier, het maken van afspraken, hulp bij verzekeringsformaliteiten en transfers vanaf en naar het vliegveld. Eventueel kunnen wij ook zorgdragen voor het boeken van de vliegreis en het verblijf van uw partner/begeleider.

Om in aanmerking te komen voor een revalidatietraject is een verwijzing van een revalidatiearts noodzakelijk. Wij kunnen zorgdragen voor een afspraak bij een revalidatiekliniek in Nederland, zodat zij kunnen bepalen of een revalidatie behandeling bij Medifit tot de mogelijkheden behoort.

Onze werkwijze

U kunt via onze website óf telefonisch contact opnemen. Na dit eerste gesprek of e-mailcontact, maken wij een inschatting wat wij voor u kunnen betekenen. Vervolgens ontvangt u van ons een Medisch Intake Formulier. In een persoonlijk gesprek nemen wij de mogelijkheden met u door en worden eventuele vervolgstappen bepaald.

Voor de diverse activiteiten en administratieve werkzaamheden worden wij ondersteund door het revalidatiecentrum. Dit betekent dat onze dienstverlening geheel kosteloos is voor de patiënt.

Zorgverzekeraar

Volgens Europese regelgeving kan een patiënt in het buitenland behandeld worden. Nederlandse zorgverzekeraars zijn verplicht deze kosten te vergoeden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de volledige kosten inclusief aansluitende revalidatie, anderen tot een bepaald maximum van het in Nederland geldende tarief. Wij zijn op de hoogte van deze vergoedingen en helpen u met de diverse formulieren en formaliteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over uw verblijf in het zorghotel tijdens revalidatie:

Meer weten?

Download de brochure over Intensieve revalidatie in Spanje.