Prostaat vergroot – HoLEP behandeling

Begin februari 2021 lukte het mij niet meer om te plassen. Die dag werd er een katheter geplaatst. Door een uroloog werd gezegd dat mijn prostaat vergroot was en ik dit jaar (wegens de Corona) niet meer geholpen zou kunnen worden. Alleen ernstige aandoeningen zouden behandeld kunnen worden. Het rond lopen met een katheter werd als niet ernstig beschouwd (“daar kunt u 100 mee worden”). Bij biopsie van de vergrote prostaat, werden geen kwaadaardige cellen aangetroffen. Voorgesteld werd om op mij een open prostaat operatie toe te passen – Millin operatie – dit omdat de prostaat vergroot was met meer dan 100cc. Omdat ik ernstig problemen had om nog langer een onbekend groot aantal maanden rond te lopen met een katheter ben ik onderzoek gaan doen op internet. Daar vond ik dat de aan mij voorgestelde vorm van operatie als gedateerd werd beschouwd. Een betere en moderne vorm van prostaat operatie is middels de HOLEP behandeling . Deze behandeling leek op mij toepasbaar. De methode wordt nog niet algemeen in Nederland toegepast

Waar HoLEP operatie?

Omdat genoemde HOLEP-methode in België meer wordt toegepast ben ik daar gaan zoeken naar het beste ziekenhuis voor behandeling prostaat. Ik kon zeer snel in Aalst terecht voor een gesprek. Hierop nam ik contact op met CZ i.v.m. het financiële aspect. Een medewerkster van het Zorgteam van CZ (prettig contact) vertelde dat CZ geen contract heeft met Aalst, doch dat er wel contracten zijn met ziekenhuizen in Duitsland en dat zij o.a. goede en snelle resultaten hadden gehoord over prostaatbehandelingen in de HELIOS Kliniek in Krefeld. Van haar hoorde ik over het bestaan van MEDICOHELP. Op internet las ik later dat men daar ook met HOLEP werkt.

Mijn ervaring Helios Krefeld – HoLEP – MedicoHelp

MedicoHelp had op mij een geweldig “ontzorgend” effect. Zij spreken de Duitse taal, zij weten de weg, zij weten de antwoorden op bijvoorbeeld de eventuele financiële gevolgen en zij fungeerde voor mij als een vast aanspreekpunt.

Ik ben blij en dankbaar dat ik in Krefeld behandeld kon worden. Niets dan lof voor de behandeling en bejegening. In augustus werd ik geopereerd en 3 dagen mocht ik naar huis, zonder katheter… Tot op heden (september) gaat het met mij uitstekend.

De heer Dekker uit Papendrecht

Meer informatie over ziekenhuizen in Duitsland

Wilt u meer weten over de HoLEP behandeling, bezoek dan onze informatiepagina