Nieuwe heupchirurgie techniek beschikbaar voor Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca

In het HCB Dénia Ziekenhuis is een revolutionaire heupchirurgie techniek geïntroduceerd, speciaal gericht op Nederlandse patiënten. Deze techniek, uitgevoerd door de Nederlandse orthopedisch chirurg Dr. Lucas Kleijn, maakt gebruik van een anterieure benadering voor de plaatsing van totale heupprotheses.

Innovatieve samenwerking

Het ziekenhuis heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Dr. Kleijn. Hij is afkomstig van het Elkerliek ziekenhuis in het Nederlandse Helmond. Deze samenwerking markeert de start van een gespecialiseerd heup- en kniechirurgieprogramma met intensieve revalidatie binnen HCB Dénia. De focus ligt daarbij op de Direct Anterior Approach (DAA-benadering) voor heupoperaties.

Voordelen van de anterieure benadering

Deze anterieure methode staat bekend om zijn spierbesparende eigenschappen. Dat resulteert in een minder invasieve ingreep voor de patiënt en een veel vlotter herstelproces. Dr. Kleijn, die zijn medische graad behaalde aan de Universiteit van Maastricht en sinds 2011 gespecialiseerd is in deze techniek, benadrukt de voorspoedig verlopende herstelperiode en de stabiliteit van de heup na de operatie.

Internationale ervaring

Dr. Kleijn heeft een brede internationale ervaring. Hij doorliep stages in onder meer Egypte en Oostenrijk, en een fellowship in schouderchirurgie in Nieuw-Zeeland. Zijn doel is om medische excellentie te combineren met een persoonlijke benadering van zorg. Regelmatig reist hij daarom speciaal naar Denia om Nederlandse patiënten te behandelen.

Compleet zorgtraject

Patiënten die kiezen voor deze behandeling kunnen rekenen op een volledig zorgtraject. Dat is inclusief operatie in het HCB Dénia Ziekenhuis en een intensief revalidatieprogramma in het nabijgelegen Medifit revalidatiecentrum. Dit centrum is gevestigd in Zorg Hotel Daniya, Dénia.

Het Nederlandse Team van HCB bestaat uit medici, zorgpersoneel en vertalers. Zij zijn volledig toegewijd aan de Nederlandse patiënt. Deze aanpak garandeert een zorgervaring die vergelijkbaar is met die in Nederlandse ziekenhuizen.

MedicoHelp als vast aanspreekpunt in Nederland

Heeft u interesse om op korte termijn, zonder wachttijden in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwe heup middels deze nieuwe techniek? Neem dan contact op met ons. Wij begeleiden u in het gehele aanvraagtraject voor kostenovername bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast leveren wij maatwerk en beseffen wij dat het fijn is dat u met al uw vragen bij een vast contactpersoon terecht kunt. Peter en Paul kunt u het beste telefonisch bereiken en bel vrijblijvend voor meer informatie. Ieder zorgvraag vraagt om maatwerk.

Referentieziekenhuis voor Nederlanders

Dankzij deze gespecialiseerde zorg en de hoge kwaliteitsstandaarden van HCB Benidorm, biedt HCB nu dekking aan 65% van de Nederlandse verzekerden. Daarmee is het ziekenhuis de voorkeursbestemming is voor Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca.

Bronvermelding: In Spanje.nl