Waarom zou ik kiezen voor Spanje? Wat zijn de voordelen en nadelen? Wat staat mij te wachten? Hoe gaat dat dan met de taal? Hoe lang ben ik dan van huis? Mag ik mijn partner meenemen? En waar verblijft hij/zij dan?

Zo zijn er vast nog veel meer vragen die in uw hoofd oppoppen als u denkt aan de stap om voor bijvoorbeeld een nieuwe knie operatie, te kiezen voor het Internationale HCB ziekenhuis aan de Costa Blanca.

Niet alleen voor overwinteraars

In deze streek wonen veel mensen die gedurende de wintermaanden hier verblijven omdat het klimaat in onze wintermaanden nog steeds zacht en aangenaam is en de frisse gezonde zeelucht hier bijdraagt aan een prettig verblijf. Het is het een plek waar daarom ook veel Nederlanders verblijven als zogenaamde  “Overwinteraars”. Naast de Nederlanders verblijven in deze streek ook veel mensen uit andere Europese landen. Het ziekenhuis in Benidorm is ingericht om de internationale patiënt te ontvangen. Zo is er bij binnenkomst al een checkpoint waar u kunt aanmelden en uw taal voorkeur aangeeft. Maar het ziekenhuis ontvangt ook patiënten die alleen voor de operatie naar Spanje komen omdat hier geen wachtlijsten zijn en de zorg minimaal net zo goed is als in Nederland.

Internationaal ziekenhuisMedicoHelp, HCB Denia

Hospital Clinica Benidorm ligt aan de Costa Blanca in Spanje en is eenvoudig te bereiken via Airport Alicante. Een tweede vestiging van HCB is gevestigd in Denia aan de kust. Dit ziekenhuis ligt op 50 min rij afstand van Alicante Airport. Beide ziekenhuizen werken nauw samen. Het ziekenhuis in Denia betreft een intiem modern nieuw ziekenhuis waar alleen 1 of 2 persoonskamers voorhanden zijn. Dat zorgt ervoor dat de patiënt volop privacy ervaart wat bijdraagt aan een prettig verblijf.

Nederlands medisch team

HCB heeft een geheel Nederlands Team van medici waarbij de medewerkers Nederlands spreken. Zo ook de afdeling Cardiologie, waardoor communicatie omtrent eventuele nazorg met uw behandelend arts in Nederland heel soepel en prettig verloopt. U verblijft dan wel in Spanje maar zult u makkelijk thuis voelen. In Nederland is MedicoHelp uw vaste aanspreekpunt en wij begeleiden u in het gehele traject als u kiest voor een operatie (en revalidatie) in Spanje.

Waarvoor kan ik terecht in HCB Spanje?

U kunt als patiënt uit Nederland terecht in Spanje voor uw knie-of heupoperatie. Aansluitend is er een mogelijkheid om onder begeleiding te gaan werken aan uw herstel. In deze periode van maximaal 4 weken kunt u gedurende de revalidatie samen met uw begeleider van een geweldig verblijf genieten in de zon. Het klinkt bijna te mooi voor woorden. Maar toch is het mogelijk. Daarnaast kunt u ook naar Spanje voor een ablatie behandeling (zonder wachttijd) welke in overleg onder narcose kan plaatsvinden.

Kan ik aansluitend revalideren?

medicohelp - revalidatie na covid-19MedicoHelp kan voor u nagaan of uw verzekering de aansluitende revalidatie vergoed. Het voordeel hiervan is dat er meteen gewerkt wordt aan herstel. Dagelijkse begeleiding bevorderd de herstelperiode waardoor de patiënt na zijn verblijf in Spanje zijn dagelijks leven in Nederland eenvoudig kan hervatten. De aansluitende revalidatie vind plaats in het zorghotel in Denia. Vooral voor alleenstaanden is het extra fijn dat het verblijf volledig verzorgd is waardoor alle focus op hernieuwde mobiliteit komt te liggen. Het programma, met intensieve revalidatie duurt in principe 4 weken.

Informatie over het Revalidatie centrum

Het revalidatie centrum is gevestigd in Moraira en heeft voor de patiënten vanuit Nederland een dependance in het zorghotel in Denia. Voordeel is dat alle disciplines binnen handbereik zijn en de patiënt niet hoeft te reizen voor revalidatie. Dit geld ook voor COPD long revalidatie patiënten en voor bijvoorbeeld MS revalidatie. Voor iedere patiënt wordt een eigen programma op maat gemaakt en er wordt besproken waar behoefte aan is. Omdat de lijnen met de artsen in het ziekenhuis kort zijn kan er snel en gecontroleerd behandeld worden. Het revalidatiecentrum staat onder Nederlandse leiding waardoor u zich ook hier snel thuis zult voelen.

Verblijf in het Zorghotel

medicohelp, zorghotel Denia, Spanje, HCBIn Denia vlakbij het HCB ziekenhuis is het zorghotel gevestigd. Dit gebouw is destijds gebouwd als zorglocatie maar werd later aangepast met luxe faciliteiten (bar, zwembad en Spa) waardoor het nu functioneert als zorghotel. Dat betekend dat de kamers en badkamers ruim van opzet zijn waardoor u zich veilig en makkelijk kunt bewegen. Daarnaast kunt u 1x per week gebruik maken van de Spa Wellness met warme baden.

Bij het hotel kunt u een scootmobiel huren zodat u tussen de revalidatiesessies door zelf erop uit kunt in de nabije omgeving.

Voor en nadelen van operatie en revalidatie in Spanje

  • Het voordeel is vooral dat deze internationale ziekenhuizen bijna geen wachtlijst kennen.
  • De expertise is hoog en de ervaring met Nederlandse patiënten zorgt ervoor dat u zich snel thuis zult voelen.
  • Daarnaast verblijft u op 1 of een 2 persoonskamer wat voor extra privacy zorgt.
  • De mogelijkheid om aansluitend te revalideren maakt het fijn om extra te focussen op herstel i.p.v. de zorg van thuis (taken als boodschappen, was, schoonmaak en koken wordt overgenomen).
  • De revalidatie is intens en u zult dagelijks onder leiding oefenen. In Nederland krijgt u slechts een paar keer fysiotherapie aan huis en moet u de rest zelf doen.
  • U bent er even helemaal tussen uit en het milde klimaat en de schone zeelucht draagt bij aan uw gezondheid.
  • Uw partner kan mee tegen een kleine vergoeding.
  • De reiskosten (auto of vliegreis) dient u zelf te betalen.
  • Houd rekening met een revalidatie periode van 2 tot 4 weken dat u niet in Nederland bent.
  • Heeft u thuis een huisdier dient u voor opvang te zorgen voor de periode dat u niet aanwezig bent.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Mocht u overwegen om voor uw operatie en revalidatie naar Spanje te gaan dan is het raadzaam om voor het einde van het jaar over te stappen naar een zorgverzekering die de zorgkosten wil overnemen. Het team van MedicoHelp kan helpen om uit te zoeken wat het beste bij u past. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij fungeren als uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen.